#tsoulotip: Μπορούμε να κάνουμε την ομελέτα μας ακόμη πιο αφράτη, προσθέτοντας λίγο γάλα.
ΥΛΙΚΑ
4 Μέτρια αυγά
20 γρ. Πατατάκια, θρυμματισμένα
Μισό κρεμμύδι, μέτριο ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
20 γρ. Γραβιέρα, τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε τα αυγά και με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν.
2Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μέσα τα θρυμματισμένα πατατάκια, την πάπρικα,το τύρι και το αφήνουμε στην άκρη.
3Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν. Μόλις καραμελώσουν ανεβάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά.
4Ψήνουμε την ομελέτα και από τις δύο πλευρές.
5Σερβίρουμε ζεστή με σπανάκι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.