Παράδοση εξοπλισμού για καταγραφή & ταυτοποίηση στην Αστυνομία Κω από την Υπ. Αρμοστεία του ΟΗΕ

Φεβρουάριος 27, 2016
jumbo-banner

Από  την παράδοση σήμερα το πρωί στις αστυνομικές αρχές τεχνολογικού εξοπλισμού, με στόχο την ενίσχυση της ικανότητάς τους για καταγραφή και ταυτοποίηση των νεοαφιχθέντων προσφύγων/μεταναστών.

Παρών ήταν ο έπαρχος Γ. Χαλκιδιός (ο εκπρόσωπος του δήμου Σεβ. Μαραγκός Υπ. Πολιτικής Προστασίας που παρευρέθηκε έφυγε εσπευσμένα  λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης)

Τον εξοπλισμό προμηθεύτηκε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με χρηματοδότηση από τις Επείγουσες Δράσεις του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο εκπρόσωπος της Υπ. Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Μ. Προκατσίνι αναφέρθηκε στην ανάγκη υποστήριξης της προσπάθειας που κάνει η χώρα μας για την διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών τη στιγμή που οι χώρες του βορά έχουν αλλάξει τη στάση τους.

Εκ μέρους της αστυνομίας που τα παρέλαβε, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κω Γ. Γεωργακάκος ευχαρίστησε την Υπ. Αρμοστεία και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η υπηρεσία του για ταχεία διεκπεραίωση των ροών που μέχρι στιγμής είναι ελεγχόμενες. Όπως μας ενημέρωσε συνολικά στο βόρειο συγκρότημα (Κω, Κάλυμνο, Λέρο) είχαμε 4.500 αφίξεις προσφύγων/μεταναστών (σε σχέση με 500 αφίξεις τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. Δηλ. παρατηρείται αύξηση των ροών μέχρι στιγμής κατά 90%).

Τέλος, ο έπαρχος Γ. Χαλκιδιός ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Υπ. Αρμοστεία για την κίνησή τους αυτή και δήλωσε την στήριξη της προσπάθειας από την πλευρά της Περιφέρειας.

Ενώ, ο Πρόεδρος της Έν. Αστυνομικών βορ. συγκροτήματος Α. Κυδωνάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της υπηρεσίας.

Aegeanews.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot